Neoloupaná jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince, aby vznikly hlubší důlky. Jablka v troubě rozpečeme. Ve velmi malém množství vody rozvaříme cukr, necháme vychladnout a vmícháme žloutky.
Nalijeme do důlků v jablkách a okolo ozdobíme tuhým sněhem z bílků. Posypeme vanilkovým cukrem a dáme do vyhřáté trouby zapéci dorůžova.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jádřinec. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa