Žampiony nakrájíme na plátky, orestujeme na 2 lžících oleje. Necháme zchladnout. Prsíčka naklepeme na řízky. Nesolíme, slaná je náplň. Salám a sýr nakrájíme na menší kostičky, smícháme se žampiony a hromádky této směsi klademe na prsíčka, přehneme a okraje spojíme jehlou. Rychle je opečeme na pánvi z obou stran, dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou nebo vývarem asi do výše půl cm. Přikryjeme a upečeme dozlatova. Dobré jsou k tomu různě upravené brambory.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE