Žampiony nakrájíme na plátky, orestujeme na 2 lžících oleje. Necháme zchladnout. Prsíčka naklepeme na řízky. Nesolíme, slaná je náplň. Salám a sýr nakrájíme na menší kostičky, smícháme se žampiony a hromádky této směsi klademe na prsíčka, přehneme a okraje spojíme jehlou. Rychle je opečeme na pánvi z obou stran, dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou nebo vývarem asi do výše půl cm. Přikryjeme a upečeme dozlatova. Dobré jsou k tomu různě upravené brambory.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami