Stehna částečně nebo úplně vykostíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, v misce uhněteme máslo se žloutky, přidáme trochu strouhanky, mléko, nakrájený salám, petrželku a sníh. Dochutíme solí, pepřem a naplníme maso. Zabalíme, zajistíme jehlami a prudce opečeme na oleji. Naskládáme do pekáče, potřeme máslem, posypeme kořením a pečeme v troubě za podlévání vodou nebo vývarem. Nádivku lze použít i na plnění celého kuřete.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině