Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud nám maso zbyde, uděláme z něj koule s průměrem asi 4-5 cm. Na oleji opražíme mouku s hřebíčky, zalejeme studenou vodou (množství takové, abychom dostali středně hustou omáčku), osolíme, ochutíme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Když omáčka začne vřít, vložíme naplněné papriky, případně i koule a pomalu vaříme asi 40 minut.
Podáváme s knedlíkem nebo brambory. Mohou se dělat i jen koule, bez plnění paprik, ale omáčka už nebude mít tu správnou chuť, kterou jí dodají papriky. Kdo má rád pikatnější, naplní 1-2 pálivé papriky.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení