Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud nám maso zbyde, uděláme z něj koule s průměrem asi 4-5 cm. Na oleji opražíme mouku s hřebíčky, zalejeme studenou vodou (množství takové, abychom dostali středně hustou omáčku), osolíme, ochutíme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Když omáčka začne vřít, vložíme naplněné papriky, případně i koule a pomalu vaříme asi 40 minut.
Podáváme s knedlíkem nebo brambory. Mohou se dělat i jen koule, bez plnění paprik, ale omáčka už nebude mít tu správnou chuť, kterou jí dodají papriky. Kdo má rád pikatnější, naplní 1-2 pálivé papriky.
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory