Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu. V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou promísit. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na 1 cm a vykrajujeme kolečka. Potřeme vajíčkem a dáme péct. Upečená a vychladlá kolečka překrojíme do tří čtvrtin a naplníme náplní.
Náplň: Sýr nastrouháme, přidáme česnek, smetanu, tatarku a vše dobře promícháme.
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla…
více o Arašídová pomazánka – slaná
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky