Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu. V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou promísit. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na 1 cm a vykrajujeme kolečka. Potřeme vajíčkem a dáme péct. Upečená a vychladlá kolečka překrojíme do tří čtvrtin a naplníme náplní.
Náplň: Sýr nastrouháme, přidáme česnek, smetanu, tatarku a vše dobře promícháme.
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla…
více o Arašídová pomazánka – slaná
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč