Připravíme si klasickým způsobem kynuté těsto, které necháme kynout 1 hodinu. V průběhu kynutí ho můžeme ještě jednou promísit. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na 1 cm a vykrajujeme kolečka. Potřeme vajíčkem a dáme péct. Upečená a vychladlá kolečka překrojíme do tří čtvrtin a naplníme náplní.
Náplň: Sýr nastrouháme, přidáme česnek, smetanu, tatarku a vše dobře promícháme.
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď je smícháme s trochou másla…
více o Arašídová pomazánka – slaná
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka