Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které necháme chvilku odležet. Potom si připravíme přílohu.
Kysané zelí překrájíme, dáme do kastrolu, ochutíme kmínem a přelijeme vařící vodou. Dusíme asi 20 minut. Pak nakrájíme jednu cibuli, kterou zpěníme na lžíci sádla, přidáme lžičku hladké mouky a uděláme jíšku. Zamícháme ji do zelí a při mírné teplotě ještě asi 10 minut dusíme. Můžeme dochutit cukrem.
Uzené maso nakrájíme na kousky. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na stejné dílky, dlaní je roztlačíme na placku a do středu každého dáme kousky masa. Zabalíme a vložíme do vroucí vody.
Vaříme přibližně 10 minut. Nakrájíme druhou cibuli a orestujeme ji na zbylém sádle.
Knedlíky podáváme s dušeným zelím, přelité smaženou cibulkou.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou