Plněné bramborové knedlíky se zelím

3.14

hodnoceno: 21
Příprava: 140 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule velká
    • sůl
    • 4
      lžíce sádlo
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g hrubá mouka
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 500
      g kysané zelí
    • kmín
    • 1
      kg brambory moučné moučného typu povařených ve slupce
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 500
      g uzené maso
    • 100
      g krupice
    • 50
      g špek
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Zelí vymačkáme, šťávu uchováme a pokrájíme. Cibuli krájíme nadrobno, špek na kostičky.
  • Rozehřejeme sádlo a špek, opečeme na něm cibuli, přidáme zelí a koření, přilijeme trochu šťávy. Dochutíme solí, cukrem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme.
  • Uzené maso pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno pokrájíme a opečeme na sádle. Přisypeme uzené a společně pečeme.
  • Brambory oloupeme a nastrouháme. Dáme vařit vodu se solí. Z brambor, hrubé mouky, krupičky, soli a vejce zpracujeme těsto, které vytvarujeme do válečku.
  • Na pomoučněném vále nakrájíme váleček na plátky, které rozválíme na placičky, rozdělíme na ně náplň z uzeného a knedlíky zabalíme.
  • Knedlíky povaříme podle velikosti asi 10–14 minut ve vroucí vodě. V rendlíku rozpustíme sádlo.
  • Na talíře rozdělíme podušené zelí a knedlíky a pokapeme je rozpuštěným sádlem.
Zařazení: Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.