
2.5
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme tenké placky. Rozpálíme pánev bez… více o Jednoduché bramborové placky
Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, sůl, skořici, 2 zakysané smetany, mouku a… více o Sladké bramborové placky
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca… více o Tvarohovo-bramborové placky
Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Utřeme žlutky z cukrem, přidáme ostatní suroviny, nakonec opatrně vmícháme sníh a upečeme. Necháme vychladnout. … více o Jahodové řezy s pudinkovou náplní
Listové těsto vyválíme na placku o velikosti plechu, ve kterém budeme péct. Položíme ji do vymazaného, vysypaného… více o Mňami dezert
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme… více o Pikantní nakládaný hermelín
Utřít česnek se solí, koření rozmíchat v oleji, přidat ocet s vodou (trochu ostřejší), promíchat a nechat pěkně uležet.… více o Skvělé buřty s cibulí
Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rovněž okurky a… více o Utopence z hostince
1. Z trochy mléka (cca čtvrt hrnku), lžičky cukru a kostičky droždí zaděláme kvásek. Ten necháme 15-30 minut kvasit na… více o Kynuté houskové knedlíky podle prababičky
Citronovou trávu několikrát naklepemé tupou stranou velkého nože a nakrájíme na 4 cm velké kusy, kuřecí prsa nakrájíme… více o Tom Kha Gai
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso… více o Debrecínská vepřová plec
1. Dejte vařit salko – zavřené a v plechovce – na dvě hodiny ve vodní lázni. Na spodní piškot smíchejte vejce,… více o Karamelové řezy snů z BeBe sušenek
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho co máme zrovna doma pak… více o Zeleninová polévka se smetanou
Z přísad vymíchat těsto. Péct na vymazaném, vysypaném plechu. Mezitím uvařit pudink, v horkém rozpustit máslo. Nalít na… více o Pudinkový řez
Smíchejte ingredience a před podáváním dejte na chvilku chladit... Vynikající na těstovinové a zeleninové saláty. více o Jogurtová zálivka s česnekem