2.5
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme tenké placky. Rozpálíme pánev bez… více o Jednoduché bramborové placky
Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, sůl, skořici, 2 zakysané smetany, mouku a… více o Sladké bramborové placky
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca… více o Tvarohovo-bramborové placky
Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Rostlinné oleje jsou nezbytnou součástí našich kuchyní. Ať už je používáte při vaření, smažení… Celý článek
Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při… více o Schované masíčko
Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a… více o Velikonoční houbová nádivka
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st… více o Vláčný perník podle Moniky
Popis přípravy: Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna… více o Kuře na smetaně
Vezmeme si středně velkou mísu, nalejeme do ní smetanu nebo šlehačku a metličkou vyšleháme, dále jemně vmícháme tvaroh,… více o Nepečený osvěžující tvarohový dort
Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtrvtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové… více o Vepřové na hruškách
Smícháme krupici, cukr, jogurt, olej, kokos a prášek do pečiva. Necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme… více o Basbousa
Osát, smíchat, vymísit (minutka stačí) a nechat kynout v chladu (lednici) 8 – 12hodin při pokojové teplotě 4 - 6… více o Chléb bez hnětení
Prosátou mouku, cukr, žloutky a změklé máslo (60 min venku z lednice) rukou vypracujeme do těsta. více o Linecké těsto
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na… více o Pstruh se špenátem a česnekem
Na začátek chci upozornit, že třtinový cukr a skořici jsem vynechala. Nejvíce se hodí keramická miska, viz. obrázky.… více o Pečené jablko
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme… více o Hořčičná omáčka