2.5
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme tenké placky. Rozpálíme pánev bez… více o Jednoduché bramborové placky
Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, sůl, skořici, 2 zakysané smetany, mouku a… více o Sladké bramborové placky
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca… více o Tvarohovo-bramborové placky
Guinnessova kniha rekordů od roku 1955, kdy poprvé vyšla, zaznamenává rekordy, které vytvořil… Celý článek
Konec roku, to jsou zejména vánoční svátky, období mezi nimi a Silvestr. Je to doba návštěv,… Celý článek
Oslavte konec starého a příchod nového roku nejen přípitkem a slanými dobrotami. Ukažte všem,… Celý článek
Chlebíčky a kanapky patří mezi vděčné a oblíbené pohoštění na silvestrovský večer. Abyste byli… Celý článek
Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném… více o Kuřecí prsíčka s chřestem v nivovém župánku
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a… více o Řecký špenát s rýží
Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout až… více o Pěry
Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme… více o Pečené pěry
Uvařenou cizrnu smícháme s nakrájenými rajčaty a ostatními surovinami, zalejeme dopředu připravenou zálivkou a… více o Barevná cizrnová směs s olivami
Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a… více o Žebírko po mexicku
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto… více o České kynuté buchty
Heru si vyndáme min. hodinu dopředu z lednice aby nám změkla. Do větší mísy si nasypeme všechny suroviny na těsto, Heru… více o Výborný borůvkovo-švestkový koláč s tvarohem
Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu. Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku… více o Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos
Kapusta a uzenina asi ve stejném množství se umele nebo rozmixuje, přidá se nakrájená nebo také umletá anglická slanina… více o Kapustové placičky
Mouku s práškem prosejte do mísy. Jinou mísu a elektrické šlehací metly si dejte vychladit a pak v nich 3 až 4 minuty… více o Dort třípatrový
Karamelový krém karamelové salko vymícháme s máslem Vanilkový krém Cukr, kukuřičný škrob a sůl smícháme. Postupně… více o Krémový banánovo-karamelový dezert