Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do kastrolu vlijeme výpek, dáme cibuli, celé stroužky česneku a cibuli nakrájenou na kolečka a kotlety. Podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Poté bez pokličky dalších 20 minut. Poté kotlety vyndáme, výpek rozmixujeme nebo přecedíme a vlijeme smetanu. Vložíme zpět kotlety, provaříme a podáváme.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku