Plněné krůtí stehno

3.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce petrželka
    • 250
      ml bílé víno
    • 4
      lžíce smetana
    • 200
      g žampiony
    • 800
      g krůtí maso vykoštěné stehno
    • 3
      lžíce olej
    • 200
      g krůtí játra

Postup přípravy receptu

  • Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a orestujeme.
  • Přimícháme petrželku
  • . Maso osolíme, potřeme žampionovou směsí a do středu dáme na kousky pokrájená játra. Maso překlopíme a okraje sepneme párátkem nebo ovážeme nití.
  • Troubu rozpálíme na 200 °C. Rolky prudce osmahneme na oleji, dáme do pekáčku, podlijeme vínem a asi hodinu přikryté pečeme. Odklopíme a maso 20 minut dopékáme. Rolky vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou a povaříme.
  • Doba přípravy: 100 min.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme