Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a orestujeme.
Přimícháme petrželku
. Maso osolíme, potřeme žampionovou směsí a do středu dáme na kousky pokrájená játra. Maso překlopíme a okraje sepneme párátkem nebo ovážeme nití.
Troubu rozpálíme na 200 °C. Rolky prudce osmahneme na oleji, dáme do pekáčku, podlijeme vínem a asi hodinu přikryté pečeme. Odklopíme a maso 20 minut dopékáme. Rolky vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou a povaříme.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka