Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny. Přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo párátky a obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova, nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou