Plněné kynuté knedlíky

3.42

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 40
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      dl voda vlažná
    • 1
      ks vejce
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí 21 g
    • tvaroh na posypání
    • třešně
    • cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  • Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme a promneme je vařečkou. Jak se začnou roztékat, okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a promícháme. Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto, které se nepřichytává na stěny mísy. Je-li třeba, mouky dáme trochu více, těsto musí být dost husté. Necháme vykynout asi 3/4 hodiny. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál. Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj 3 třešně, zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule. Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout a pak vaříme v páře cca 10 minut.
  • Hotové knedlíky sypeme na talíři strouhaným tvrdým tvarohem a cukrem. Polijeme je rozpuštěným máslem. Místo třešní můžeme použít i jiné ovoce. Meruňkové a švestkové knedlíky je lepší posypat místo tvarohu mletým mákem. Nemáme-li ovoce, můžeme knedlíky plnit povidly nebo povidly smíchanými s tvarohem.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.