Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme a promneme je vařečkou. Jak se začnou roztékat, okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a promícháme. Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto, které se nepřichytává na stěny mísy. Je-li třeba, mouky dáme trochu více, těsto musí být dost husté. Necháme vykynout asi 3/4 hodiny. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál. Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj 3 třešně, zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule. Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout a pak vaříme v páře cca 10 minut.
Hotové knedlíky sypeme na talíři strouhaným tvrdým tvarohem a cukrem. Polijeme je rozpuštěným máslem. Místo třešní můžeme použít i jiné ovoce. Meruňkové a švestkové knedlíky je lepší posypat místo tvarohu mletým mákem. Nemáme-li ovoce, můžeme knedlíky plnit povidly nebo povidly smíchanými s tvarohem.
Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech