g
smetanový sýr
Riccota (nebo i gervais, lučina, mascarpone)
Na omáčku
1
ks
cibule
2
ks
rajčata
1
stroužek
česnek
vegeta
bazalka
5
lžíce
olej
100
g
rajský protlak
Mušle
16
ks
velké mušle
(Conchiglie giganti)
Postup přípravy receptu
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme a vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Poté špenát přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Špenát smícháme s osmahlou cibulkou a česnekem, přidáme sýr a všechno promícháme. Pomocí lžičky nandáme do každé mušle špenátovou směs.
Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovanět na oleji, poté přidáme česnek, rajčata, protlak, ochutíme vegetou a bazalkou. Omáčku vaříme asi 10 minut, dokud nezhoustne. Naplněné mušle rozložíme do omáčky otvorem nahoru a asi 10–15 minut prohříváme zakryté pokličkou.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka