g
smetanový sýr
Riccota (nebo i gervais, lučina, mascarpone)
Na omáčku
1
ks
cibule
2
ks
rajčata
1
stroužek
česnek
vegeta
bazalka
5
lžíce
olej
100
g
rajský protlak
Mušle
16
ks
velké mušle
(Conchiglie giganti)
Postup přípravy receptu
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme a vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Poté špenát přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Špenát smícháme s osmahlou cibulkou a česnekem, přidáme sýr a všechno promícháme. Pomocí lžičky nandáme do každé mušle špenátovou směs.
Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovanět na oleji, poté přidáme česnek, rajčata, protlak, ochutíme vegetou a bazalkou. Omáčku vaříme asi 10 minut, dokud nezhoustne. Naplněné mušle rozložíme do omáčky otvorem nahoru a asi 10–15 minut prohříváme zakryté pokličkou.
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví