g
smetanový sýr
Riccota (nebo i gervais, lučina, mascarpone)
Na omáčku
1
ks
cibule
2
ks
rajčata
1
stroužek
česnek
vegeta
bazalka
5
lžíce
olej
100
g
rajský protlak
Mušle
16
ks
velké mušle
(Conchiglie giganti)
Postup přípravy receptu
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme a vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Poté špenát přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Špenát smícháme s osmahlou cibulkou a česnekem, přidáme sýr a všechno promícháme. Pomocí lžičky nandáme do každé mušle špenátovou směs.
Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovanět na oleji, poté přidáme česnek, rajčata, protlak, ochutíme vegetou a bazalkou. Omáčku vaříme asi 10 minut, dokud nezhoustne. Naplněné mušle rozložíme do omáčky otvorem nahoru a asi 10–15 minut prohříváme zakryté pokličkou.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot