g
smetanový sýr
Riccota (nebo i gervais, lučina, mascarpone)
Na omáčku
1
ks
cibule
2
ks
rajčata
1
stroužek
česnek
vegeta
bazalka
5
lžíce
olej
100
g
rajský protlak
Mušle
16
ks
velké mušle
(Conchiglie giganti)
Postup přípravy receptu
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme a vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Poté špenát přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Špenát smícháme s osmahlou cibulkou a česnekem, přidáme sýr a všechno promícháme. Pomocí lžičky nandáme do každé mušle špenátovou směs.
Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovanět na oleji, poté přidáme česnek, rajčata, protlak, ochutíme vegetou a bazalkou. Omáčku vaříme asi 10 minut, dokud nezhoustne. Naplněné mušle rozložíme do omáčky otvorem nahoru a asi 10–15 minut prohříváme zakryté pokličkou.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč