g
smetanový sýr
Riccota (nebo i gervais, lučina, mascarpone)
Na omáčku
1
ks
cibule
2
ks
rajčata
1
stroužek
česnek
vegeta
bazalka
5
lžíce
olej
100
g
rajský protlak
Mušle
16
ks
velké mušle
(Conchiglie giganti)
Postup přípravy receptu
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme a vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Poté špenát přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Špenát smícháme s osmahlou cibulkou a česnekem, přidáme sýr a všechno promícháme. Pomocí lžičky nandáme do každé mušle špenátovou směs.
Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovanět na oleji, poté přidáme česnek, rajčata, protlak, ochutíme vegetou a bazalkou. Omáčku vaříme asi 10 minut, dokud nezhoustne. Naplněné mušle rozložíme do omáčky otvorem nahoru a asi 10–15 minut prohříváme zakryté pokličkou.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami