Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále. Těsto plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upeční je ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Studené plníme krémem a slepujeme dva k sobě. Libovolně zdobíme (např. jenom špičky namáčíme do čokolády a obalíme v mletých oříšcích).
Na krém vezmeme celá vejce, cukr krupici a vanilkový cukr a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (na radu cukrářky šlehat půl hodiny). Pak za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo našleháme s moučkovým cukrem a po částech přidáváme vychladlou vaječnou hmotu, případně trošku rumu a našleháme. Tento krém je sice pracný, ale vzhledem k tomu, že jsou v něm vajíčka tepelně upravená, vydrží mnohem déle, než např. krém s pudinkem.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné