Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále. Těsto plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upeční je ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Studené plníme krémem a slepujeme dva k sobě. Libovolně zdobíme (např. jenom špičky namáčíme do čokolády a obalíme v mletých oříšcích).
Na krém vezmeme celá vejce, cukr krupici a vanilkový cukr a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (na radu cukrářky šlehat půl hodiny). Pak za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo našleháme s moučkovým cukrem a po částech přidáváme vychladlou vaječnou hmotu, případně trošku rumu a našleháme. Tento krém je sice pracný, ale vzhledem k tomu, že jsou v něm vajíčka tepelně upravená, vydrží mnohem déle, než např. krém s pudinkem.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině