Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále. Těsto plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upeční je ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Studené plníme krémem a slepujeme dva k sobě. Libovolně zdobíme (např. jenom špičky namáčíme do čokolády a obalíme v mletých oříšcích).
Na krém vezmeme celá vejce, cukr krupici a vanilkový cukr a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (na radu cukrářky šlehat půl hodiny). Pak za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo našleháme s moučkovým cukrem a po částech přidáváme vychladlou vaječnou hmotu, případně trošku rumu a našleháme. Tento krém je sice pracný, ale vzhledem k tomu, že jsou v něm vajíčka tepelně upravená, vydrží mnohem déle, než např. krém s pudinkem.
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta