Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou vařené rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky.
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Zasypeme moukou na zahuštění, až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protlak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká.
Naplněné papriky vložíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny