Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou vařené rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky.
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Zasypeme moukou na zahuštění, až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protlak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká.
Naplněné papriky vložíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví