Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži (NEVAŘÍME).
Osolíme, opepříme, přidáme papriku mletou (mírně ostrou a sladkou). Vše zamícháme.
Papriky plníme masovou směsí až po okraj. Ničím nezacpáváme, maso nevyteče.
Vyskládáme papriky do pekáčku, zalijeme vodou (asi tak 1,5 cm ), papriky potřeme olejem a na ně ještě nasypeme nakrájenou červenou papriku. Dáme do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 20 minut. Po 20 minutách přidáme na 200 °C. Pečeme asi 30–35 minut.
Po 30 minutách vyjmeme papriky z pekáčku, dáme do misky a přikryjeme vlhkou utěrkou.
Výpek z paprik nevyléváme, použijeme jej na přeliv.
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem