Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži (NEVAŘÍME).
Osolíme, opepříme, přidáme papriku mletou (mírně ostrou a sladkou). Vše zamícháme.
Papriky plníme masovou směsí až po okraj. Ničím nezacpáváme, maso nevyteče.
Vyskládáme papriky do pekáčku, zalijeme vodou (asi tak 1,5 cm ), papriky potřeme olejem a na ně ještě nasypeme nakrájenou červenou papriku. Dáme do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 20 minut. Po 20 minutách přidáme na 200 °C. Pečeme asi 30–35 minut.
Po 30 minutách vyjmeme papriky z pekáčku, dáme do misky a přikryjeme vlhkou utěrkou.
Výpek z paprik nevyléváme, použijeme jej na přeliv.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky