Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži (NEVAŘÍME).
Osolíme, opepříme, přidáme papriku mletou (mírně ostrou a sladkou). Vše zamícháme.
Papriky plníme masovou směsí až po okraj. Ničím nezacpáváme, maso nevyteče.
Vyskládáme papriky do pekáčku, zalijeme vodou (asi tak 1,5 cm ), papriky potřeme olejem a na ně ještě nasypeme nakrájenou červenou papriku. Dáme do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 20 minut. Po 20 minutách přidáme na 200 °C. Pečeme asi 30–35 minut.
Po 30 minutách vyjmeme papriky z pekáčku, dáme do misky a přikryjeme vlhkou utěrkou.
Výpek z paprik nevyléváme, použijeme jej na přeliv.
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.