Plněné papriky s rajským přelivem

3.16

hodnoceno: 25
Příprava: 100 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      hrst rýže 1 sáček
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 25
      g anglická slanina
    • 6
      lžíce tmavá jíška
    • 12
      ks paprika - bílá
    • 1
      kg mleté maso - míchané
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • 10
      g cibulka
    • 15
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Papriky opláchneme, zbavíme stopek a jadérek.
  • Mleté maso dáme do misky, přidáme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu na kostičky, rýži (NEVAŘÍME).
  • Osolíme, opepříme, přidáme papriku mletou (mírně ostrou a sladkou). Vše zamícháme.
  • Papriky plníme masovou směsí až po okraj. Ničím nezacpáváme, maso nevyteče.
  • Vyskládáme papriky do pekáčku, zalijeme vodou (asi tak 1,5 cm ), papriky potřeme olejem a na ně ještě nasypeme nakrájenou červenou papriku. Dáme do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 20 minut. Po 20 minutách přidáme na 200 °C. Pečeme asi 30–35 minut.
  • Po 30 minutách vyjmeme papriky z pekáčku, dáme do misky a přikryjeme vlhkou utěrkou.
  • Výpek z paprik nevyléváme, použijeme jej na přeliv.
  • Do hrnce si nalijeme výpek, přivedeme k varu.
  • Vložíme rajský protlak a zavaříme asi 1 minutu.
  • Zahustíme tmavou jíškou.
  • Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
  • Přeléváme pouze papriku, zdobíme snítkou pažitky.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.