Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.
Těsto rodělíme na 2 díly a na vymazaný plech vyválíme 1 díl těsta. Rovnoměrně navrstvíme piškoty a nastrouhaná jablka. Dle uvážení pocukrujeme (výborný je skořicový cukr).
Zvlášť uvaříme pudink a horkým přelijeme jablka a piškoty.
Nakonec překryjeme druhou plackou, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami