Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.
Těsto rodělíme na 2 díly a na vymazaný plech vyválíme 1 díl těsta. Rovnoměrně navrstvíme piškoty a nastrouhaná jablka. Dle uvážení pocukrujeme (výborný je skořicový cukr).
Zvlášť uvaříme pudink a horkým přelijeme jablka a piškoty.
Nakonec překryjeme druhou plackou, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké