Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a hned rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti talíře, rozkrájíme na 8 dílků, naplníme oblíbenou náplní (tvarohovou, makovou, ořechovou, povidlovou) a stočíme do tvaru rohlíčku.
Rohlíčky potřeme vejcem a dáme péct asi na 20 minut na 150 °C. Je dobré je pohlídat, aby se nespálily.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami