
3
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do… více o Závin z bramborového těsta
Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry,… více o Jablečný koláč z bramborového těsta
Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a hned rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti… více o Plněné rohlíčky bez kynutí
Výtečnou teplou večeři s námi jednoduše připravíte i během hektického pracovního týdne.… Celý článek
Léto nám nenabízí jen šťavnaté, sladké a osvěžující plody. Většina z nich v sobě ukrývá další… Celý článek
Některé dorty vypadají až příliš dobře na to, abyste měli chuť je sníst. Siân-Amy Pettit známá… Celý článek
Mazání másla na chleba je činnost, nad kterou většina z nás vůbec nepřemýšlí. Ukrojíte chleba,… Celý článek
Heru rozpustíme a necháme zchladnout, všechny ingredience smícháme a těsto dobře propracujeme. Rozdělíme na dva díly a… více o Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
Všechny přísady smícháme v husté těsto, z kterého vyvalíme tyčinky, ty zatočíme a konce přitiskneme. Pečeme na suchém… více o Tvarohové preclíčky
Vařené uzené, nejlépe krkovičku, rozkrájíme na drobné= kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou… více o Bifteky se zeleným pepřem
Brambor a kedlubnu nakrájíme na kostky. Kousek mrkve a celeru nastrouháme na hrubém struhadle. (Já používám domácí… více o Zdravá a hustá zeleninová polévka
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a… více o Klasický bramborový salát
Marináda: Koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Postup: 1. Játra důkladně propláchneme, osušíme a… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Krevety oloupeme a vyndáme z hřbetu střívko. V hrnci svaříme bílé víno až na pětinu původního množství. Na pánvi dáme… více o Krevety s omáčkou z bílého vína
Nakrájíme maso na nudličky. Maso dáme do mísy a přidáme koření a olej. Necháme chvíli odležet. Poté dáme na pánev a… více o Lehoučký gyros
Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků.… více o Piškotový řez s jahodovou pěnou
Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté po částech a zlehka vmícháme… více o Banánová roláda