Rohlíky (nejlépe ze včera) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět zavřeme, mírně přitiskneme, zabalíme do folie a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. Rohlíky pak rozbalíme, nakrájíme na kolečka a servírujeme jako rychlé pohoštění k pivu či vínu, nebo jako svačinku se zeleninou.
Náplň: Pomazánkové máslo smícháme s drobně pokrájenou okurkou, paprikou, vejcem, uzeninou. Okořeníme dle vlastní chuti solí a pepřem. Do náplně můžeme nastrouhat i uzený sýr, zamíchat nasekanou feferonku – záleží na aktuálním stavu ledničky.
Náplň můžeme nastavit i částí střídky z rohlíků. Zbytky rohlíků můžeme použít na strouhanku. Pokud chceme mít rohlíky bezmasé, uzeninu vynecháme a použijeme například vícebarevnou papriku.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle