Rohlíky (nejlépe ze včera) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět zavřeme, mírně přitiskneme, zabalíme do folie a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. Rohlíky pak rozbalíme, nakrájíme na kolečka a servírujeme jako rychlé pohoštění k pivu či vínu, nebo jako svačinku se zeleninou.
Náplň: Pomazánkové máslo smícháme s drobně pokrájenou okurkou, paprikou, vejcem, uzeninou. Okořeníme dle vlastní chuti solí a pepřem. Do náplně můžeme nastrouhat i uzený sýr, zamíchat nasekanou feferonku – záleží na aktuálním stavu ledničky.
Náplň můžeme nastavit i částí střídky z rohlíků. Zbytky rohlíků můžeme použít na strouhanku. Pokud chceme mít rohlíky bezmasé, uzeninu vynecháme a použijeme například vícebarevnou papriku.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové