Rohlíky (nejlépe ze včera) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět zavřeme, mírně přitiskneme, zabalíme do folie a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. Rohlíky pak rozbalíme, nakrájíme na kolečka a servírujeme jako rychlé pohoštění k pivu či vínu, nebo jako svačinku se zeleninou.
Náplň: Pomazánkové máslo smícháme s drobně pokrájenou okurkou, paprikou, vejcem, uzeninou. Okořeníme dle vlastní chuti solí a pepřem. Do náplně můžeme nastrouhat i uzený sýr, zamíchat nasekanou feferonku – záleží na aktuálním stavu ledničky.
Náplň můžeme nastavit i částí střídky z rohlíků. Zbytky rohlíků můžeme použít na strouhanku. Pokud chceme mít rohlíky bezmasé, uzeninu vynecháme a použijeme například vícebarevnou papriku.
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát