Rohlíky (nejlépe ze včera) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět zavřeme, mírně přitiskneme, zabalíme do folie a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. Rohlíky pak rozbalíme, nakrájíme na kolečka a servírujeme jako rychlé pohoštění k pivu či vínu, nebo jako svačinku se zeleninou.
Náplň: Pomazánkové máslo smícháme s drobně pokrájenou okurkou, paprikou, vejcem, uzeninou. Okořeníme dle vlastní chuti solí a pepřem. Do náplně můžeme nastrouhat i uzený sýr, zamíchat nasekanou feferonku – záleží na aktuálním stavu ledničky.
Náplň můžeme nastavit i částí střídky z rohlíků. Zbytky rohlíků můžeme použít na strouhanku. Pokud chceme mít rohlíky bezmasé, uzeninu vynecháme a použijeme například vícebarevnou papriku.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka