Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli zpracujeme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme nádivku z oloupaných mandlí, které nadrobno nameleme a smícháme s krupicovým cukrem, mletým kardamonem a lžící koňaku. Lžící vykrajujeme z těsta porce asi po 40 g, lehce vyválíme a plníme předem vytvořenou nádivkou, zavinujeme do tvaru rohlíků. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C a potíráme rozšlehaným vejcem. Nádivku můžeme vytvořit také smícháním namletých vlašských nebo lískových ořechů, skořice a lžíce koňaku.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem