Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli zpracujeme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme nádivku z oloupaných mandlí, které nadrobno nameleme a smícháme s krupicovým cukrem, mletým kardamonem a lžící koňaku. Lžící vykrajujeme z těsta porce asi po 40 g, lehce vyválíme a plníme předem vytvořenou nádivkou, zavinujeme do tvaru rohlíků. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C a potíráme rozšlehaným vejcem. Nádivku můžeme vytvořit také smícháním namletých vlašských nebo lískových ořechů, skořice a lžíce koňaku.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef