Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby získal vůni koření. Těsto mírně rozmrazíme, vyválíme a rozkrájíme na čtverce o okraji asi 12 cm.
Na každý čtverec klademe lžičku sýrové náplně a tenký plátek másla. Protilehlé růžky taštiček pečlivě slepíme. Taštičky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Poklademe na plech a při teplotě 200 °C pečeme asi 30 minut.
Podáváme teplé. Taštičky nejlépe chutnají s hlávkovým nebo rajčatovým salátem.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě