Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby získal vůni koření. Těsto mírně rozmrazíme, vyválíme a rozkrájíme na čtverce o okraji asi 12 cm.
Na každý čtverec klademe lžičku sýrové náplně a tenký plátek másla. Protilehlé růžky taštiček pečlivě slepíme. Taštičky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Poklademe na plech a při teplotě 200 °C pečeme asi 30 minut.
Podáváme teplé. Taštičky nejlépe chutnají s hlávkovým nebo rajčatovým salátem.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové