Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby získal vůni koření. Těsto mírně rozmrazíme, vyválíme a rozkrájíme na čtverce o okraji asi 12 cm.
Na každý čtverec klademe lžičku sýrové náplně a tenký plátek másla. Protilehlé růžky taštiček pečlivě slepíme. Taštičky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Poklademe na plech a při teplotě 200 °C pečeme asi 30 minut.
Podáváme teplé. Taštičky nejlépe chutnají s hlávkovým nebo rajčatovým salátem.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči