Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme nožičky, najemno je nakrájíme a přidáme k játrům. Směs můžeme zahustit hrstí strouhanky. Okořeníme trochou soli, petržele, pepře a máme-li, pak lžící až dvěma portského vína (může být i silnější sladké červené víno). Ze směsi vytvoříme 12–16 hromádek, které vložíme do kloboučků žampiónů.
Zapékací misky z keramiky zvané dušičky vymažeme kouskem másla a do každé složíme 3–4 plněné houbové hlavičky. Naplněné dušičky naskládáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme cca 15 minut, pak sundáme pokličky, povrch v misce pokryjeme tenkými plátky Hermelínu a odkryté vrátíme dušičky do trouby na cca 5 minut.
Pokud je nechceme hned servírovat, přikryjeme pokličkami, aby obsah nevychladl. Nemáme-li dušičky, můžeme naskládat plněné kloboučky do vymazaného pekáčku a zapékat je všechny dohromady.
Poznámka: Pokud chceme, můžeme do směsi dušených jater s cibulkou přidat před plněním kloboučků pár najemno potlučených jader vlašských ořechů.
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody