Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme nožičky, najemno je nakrájíme a přidáme k játrům. Směs můžeme zahustit hrstí strouhanky. Okořeníme trochou soli, petržele, pepře a máme-li, pak lžící až dvěma portského vína (může být i silnější sladké červené víno). Ze směsi vytvoříme 12–16 hromádek, které vložíme do kloboučků žampiónů.
Zapékací misky z keramiky zvané dušičky vymažeme kouskem másla a do každé složíme 3–4 plněné houbové hlavičky. Naplněné dušičky naskládáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme cca 15 minut, pak sundáme pokličky, povrch v misce pokryjeme tenkými plátky Hermelínu a odkryté vrátíme dušičky do trouby na cca 5 minut.
Pokud je nechceme hned servírovat, přikryjeme pokličkami, aby obsah nevychladl. Nemáme-li dušičky, můžeme naskládat plněné kloboučky do vymazaného pekáčku a zapékat je všechny dohromady.
Poznámka: Pokud chceme, můžeme do směsi dušených jater s cibulkou přidat před plněním kloboučků pár najemno potlučených jader vlašských ořechů.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do…
více o Rychlá polévka s nudlemi
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins