Očistíme hlavičky žampionů a odstraníme nožičky. Potom malou lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme si ho stranou. Uděláme smaženici – cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Až pěkně zesklovatí, přidáme vydlabaný vnitřek, sůl a pepř (cca 1/2 lžičky). Chvilinku restujeme a pak přidáme vajíčka. Hotovou směsí naplníme hlavičky, podlijeme troškou vody a dáme cca na 15 min do trouby při 200 °C (bez pokličky). Potom na každou hlavičku položíme plátek sýru a ještě necháme 2–3 minutky zapéci.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou